13 Septembrie 2017Sursa: IGPR

Politistii alaturi de elevi

 

SIGURANŢA ÎN ŞCOLI CONSTITUIE O PRIORITATE

 

Polițiştii maramureşeni le urează mult succes în anul școlar 2017/2018 tuturor celor care trăiesc emoția și bucuria unui nou început plin de provocări și speranțe şi îi asigură pe preșcolari, școlari, liceeni, dascăli sau părinți de sprijinul necondiţionat în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa lor.

 

Poliţiştii au convingerea că parteneriatul pentru o școală în siguranță se va dovedi și în acest an eficient, având un singur rezultat – o copilărie liniştită, cu reuşite, care să pună bazele unui viitor frumos.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

De asemenea, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

 

Poliţiştii maramureşeni urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că polițiștii sunt la datorie pentru siguranța lor!